Pravila korištenja

Dobrodošli na portal Balkanske istraživačke mreže Crna Gora - birn.me

Na portalu BIRN Crna Gora  imate priliku da koristite naše usluge i istražujete sadržaj u skladu sa uslovima korišćenja. Korišćenjem ili registracijom na portal BIRN Crna Gora izražavate svoj pristanak na navedene uslove, uključujući eventualne izmjene i dopune. 

Smatra se da su posjetioci upoznati s aktuelnim uslovima i da ih u potpunosti razumiju. Ako ne prihvatate navedene uslove, molimo vas da ne koristite naš portal. Portal birn.me pruža pristup istraživačkim i drugim sadržajima Balkanske istraživačke mreže Crna Gora, kao i drugim sadržajima koji su relevatni za Crnu Goru a sačinili su ih predstavnici BIRN mreže, ili naši ostali partneri. 

Podaci objavljeni na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe. Kopiranje, modifikovanje, štampanje ili javno prikazivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe bez pisane saglasnosti BIRN Crna Gora su zabranjeni. Nijedan dio portala ne smije se zloupotrebljavati ili koristiti u nezakonite svrhe, niti za promociju istih. 

Rasistički, vjerski ili nacionalno uvredljivi komentari su strogo zabranjeni, kao i svako korišćenje informacija u kontekstu vulgarnosti ili poziva na nasilje.

Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti usluge portala BIRN Crna Gora u skladu s uslovima korišćenja. 

Pored istraživačkih članaka, portal birn.me  može objavljivati linkove ka drugim web stranicama. Korisnici koriste sve sadržaje portala na vlastitu odgovornost, a portal ne snosi odgovornost za tačnost i kvalitet eksternih sadržaja. Linkovi ka drugim sajtovima služe kao pogodnost i portal ih ne kontroliše, niti je odgovoran za njihov sadržaj.

BIRN Crna Gora poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika, prikupljajući određene podatke u skladu sa zakonom. Autori koji dostavljaju autorske tekstove prenose sva autorska prava na portal, zadržavajući moralna autorska prava. Zabranjeno je korišćenje sadržaja portala bez prethodne dozvole, a prenošenje je dozvoljeno uz navođenje izvora.

Portal se ne smatra odgovornim za legalnost video sadržaja hostovanih na drugim sajtovima. Ako primijetite kršenje autorskih prava, molimo vas da kontaktirate odgovorne sajtove.

Portal birn.me zadržava pravo na izmjene uslova korišćenja, a korisnici će biti obaviješteni o promjenama putem objava na portalu. Opoziv saglasnosti za obradu ličnih podataka može se izvršiti u bilo kom trenutku putem e-mail adrese birn.montenegro@birnnetwork.org.

Kolačići (cookies) i druge slične tehnologije: Kolačići su mali komadići informacija koje naše web stranice smještaju na memoriju računara. Koristimo kolačiće kako bismo, između ostalog, prikupljali informacije o korištenju, odredili našu ukupnu veličinu publike i internet saobraćaj. U ove kolačiće ne stavljaju se lični podaci. Kolačići mogu odražavati neidentifikovane demografske ili druge podatke povezane s podacima koje ste nam dobrovoljno dostavili, npr. svoju e-mail adresu, u obliku koji nije čitljiv ljudima.

Kolačić je mala datoteka slova i brojeva koja se, ako se slažete, pohranjuje u vašem internet pretraživaču ili računaru kada posjetite web stranicu. Portal koristi kolačiće kako bi vas razlikovao od drugih korisnika, što vam pomaže da imate dobro korisničko iskustvo dok pretražujete naš portal i takođe nam omogućava da poboljšamo našu stranicu. Nastavkom korišćenja stranice dajete nam svoj implicitni pristanak na našu upotrebu kolačića.