Bivšem direktoru policije određen pritvor

Bivšem direktoru policije određen pritvor

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović. Foto: Vlada Crne Gore
Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović. Foto: Vlada Crne Gore
27.07.2024

Viši sud u Podgorici odredio je bivšem direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću pritvor do 30 dana, nakon što je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja

Nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici bivšem direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću i Igoru Baćoviću iz Nikšića određen je pritvor od 30 dana. Stojanović i Baćović su juče uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ih tereti za zloupotrebu službenog položaja i  krijumčarenje.

Baćović je od 2010. do 2018. godine bio vlasnik firme za prevoz drumskog tereta "Company Baćović".

Stojanovićev branilac advokat Mihailo Volkov, kazao je medijima da Specijalno državno tužilaštvo bivšeg direktora policije sumnjiči da je tokom 2018. godine navodno naredio službeniku policije da omogući kretanje jednom kamionu sa cigaretama, koji je trebalo da bude zadržan.

Volkov je naveo da je Stojanović negirao navode da je kao bivši direktor policije zloupotrijebio službeni položaj.

Stojanović je u crnogorskoj policiji angažovan od 1982. godine a tokom karijere bio je starješina kao i pomoćnik direktora policije Veselina Veljovića. Stojanović je za direktora policije imenovan u junu 2013. godine, na predlog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Mandat na čelu policije završio je u septembru 2018. godine kada je na tu funkciju ponovo imenovan Veselin Veljović. Nakon toga Vlada Crne Gore, koju je vodio premijer Duško Marković, imenovala je Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Stojanović je penzionisan 2020. godine.

Stojanović je drugi bivši direktor Uprave policije koji je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja. Osim njega u pritvoru se nalazi i bivši direktor policije Veselin Veljović koji je 24. jula uhapšen zbog stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i krijumčarenja.

 

Off